EM och VM, i två sporter i höst

817605-soccer-ball-isolatedÄven fotbollshjältar drabbas av förkylning. Nu är det snart dags för Sveriges match mot Estland i genrepet inför EM, men en sak är osäker – Kommer Zlatan Ibrahimovic att kunna vara med under matchen eller kommer hans förkylning tvinga honom att avstå?

Inför det kommande genrepet EM-kvalmatchen har det svenska landslagets tränare Erik Hamrén bara ett enda frågetecken att reda ut; kommer Zlatans onda hals göra så att han missar matchen eller kommer han kunna kämpa sig igenom den?

”- Han fick bara vara med i 30 minuter under träningen för att han har problem med sin hals. Vi ville inte riskera att pumpen skulle jobba för mycket, sade Hamrén efter torsdagens träning. – Jag tror att han spelar, men jag är inte Zlatan och vi får se vad som händer under natten.” läs mer här.

Matchen mot Estland kommer att betraktas som ett tillfälle att pröva en ny sorts uppställning och om det istället hade varit en tävlingsmatch menar Hamrén att man förmodligen skulle använda sig av en annan typ av spelplan. Så med eller utan en spelande Zlatan så kommer denna match att betraktas som en förberedelse inför matcher längre fram i EM.

Inte bara fotboll i höst

Nog för att fotbollen ligger i topp när man frågar vilken sport man helst ser eller spelar så är det snart dags för VM i en annan av våra mest folkkära sporter, nämligen VM i Innebandy.  Och om man inte vill missa denna folkfest ska man lägga datumet 5 december på minnet för det är då som folkfesten går av stapeln med 16 nationer tävlande!