Gör Gothia Cup till ett nöje för hela familjen

Världens största fotbollscup för ungdomar. Världens vackraste stad. Det är givet att göra Göteborgsvistelsen till ett sommarnöje som familjen sent ska glömma. Det blir en minnesvärd julivecka, och Hotell Göteborg har bäst pris på boende. Som barnfamilj drar kostnaderna lätt iväg, men med lite planering och prisvärda alternativ kan det bli både billigt och bra.

Göteborg i juli är en dröm för hela familjen. Det finns ett skäl till att staden utnämnts till årets bästa sommarstad fyra år i rad, och det finns mycket att se, göra och äta. Bevandra de saltstänkta gatorna och njut av vad Lilla London har att erbjuda. När barnen inte kickar boll finns det en hel del annat att hitta på, både för stora och små.

  • Liseberg är ett givet val! Nordens största nöjespark är beläget i stadsdelen Heden, och här hittar ni flera scener, en dansbana, matställen och över 30 åkattraktioner för både små och stora. Nytt för i år är åkattraktionen Farfars bil, där man sitter i gammaldags bussar och lastbilar, och Flygis: en karusell med flygplan.
  • Universeum är ett upplevelsecenter beläget i närheten av Liseberg, och lämpar sig utmärkt för en regnig dag. Här hittar ni läskiga hajar och tropisk regnskog, dinosaurier och massa andra spännande saker man kan testa på.
  • Paddan är Göteborgs sightseeingbåtar, som glider runt på stans alla kanaler och Göta älv. Ni kan lyssna på en guide och titta på stan från vattensidan. Alla barn gillar att åka båt!

I kombination med glass kommer samtliga alternativ att smälta den mest svårflirtade unge, oavsett hur mycket han eller hon saknar fotbollsplanen.

Kul för föräldrar

Smit i väg på vuxenkul! Föräldrar ska också ha ledigt, det står i Svea Rikes Lag. Parkera barnen med bollen eller på upplevelsecenter, och avsätt en dag för vuxenaktiviteter. Det spelar ingen roll om du åker med din partner eller ensam: du har rätt att vara vuxen, och ha roligt på vuxens villkor! Möt upp en kompis eller ha kul på egen hand. I hamnstaden Göteborg äter du förstås räkor. Boka bord på någon av stadens alla fiskekrogar och inled med en god toast Skagen eller räckmacka: havets skafferi står öppet för dig. Den som helst står över fine dining och vita dukar beställer med fördel en hel eller halv special. Det är en snabbmatsrätt med lokal anknytning, och är ett korvbröd med korv, potatismos, samt ketchup, bostongurka, rostad lök, majonnäs eller räksallad. Gött.

Den som är sugen på romantik åker ut till Marstrand och njuter av vågorna och havet. Vad är väl vackrare än västkusten om sommaren? Ligg på klipporna och läs en skön pocketbok, kanske någon som utspelar sig i skärgårdsmiljö? Hör måsarnas skrin och vänd blicken mot himlen. Inte en fotboll så långt ögat når.

Göteborg lockar och pockar dessutom med sina ståtliga arenor. Ett mysigt nöje för hela familjen är att bege sig till gamla Ullevi eller Scandinavium, antingen för någon konsert eller en match. De mäktiga arenorna imponerar garanterat på de små och är ett klassiskt familjenöje. Så tänk på hela familjen när ni bokar in Gothiacupen. Sport kan öppna de mest oväntade dörrar.