Starta ett korplag

Att ha en meningsfull fritid är viktigt för både stora och små. Att vara aktiv inom en sport är ofta den perfekta fritidsaktiviteten. För de som inte vill träna på elitnivå, finns andra alternativ som till exempel att bilda ett korplag inom någon sport.

3994648-gult-kort

Vi har tidigare skrivit om att det är oerhört viktigt att hitta en aktivitet för barnen att utföra. Det ge dem en möjlighet att lära sig om samarbete, få nya vänner och knyta nya och viktiga kontakter. Men det är även viktigt för de som är lite äldre att ha en meningsfull hobby, och då kan sport passa riktigt bra. När man är äldre kan det dock vara lite knepigt att hitta ett lag att spela med, eftersom att de flesta äldre antingen spelar på elitnivå eller har slutat sporta för länge sen. I dessa fall kan ett bra alternativ vara att börja i ett så kallat Korpen-lag.

Hur bildar man ett korplag?

Alla som vill kan bilda ett sådant här korplag genom att samla ett gäng kompisar, eller kanske kollegorna på jobbet. De flesta kommuner har en korpförening där man kan anmäla sitt lag, se när serien startar eller de datum som gäller för den specifika cupen man vill delta i. Syftet med dessa korplag är att människor ska få bättre hälsa genom att fysiskt aktivera sig, ha roligt och kunna återhämta sig. Men det handlar också om att bli bättre på att prestera bra resultat och få en bättre prestationsförmåga. Läs mer.

De sporter som är mest populära att starta ett korplag inom är fotboll och innebandy, och det finns en mängd olika serier och cuper som man kan spela i. Det är över 100 000 personer i Sverige som är aktiva i ett korplag. Andra sporter som man också kan bilda ett lag i är bland annat volleyboll, basket, handboll och bowling.