Sveriges chanser i EM

Snart är det dags för första matchen att spelas i fotbolls-EM och svenska landslaget gav starka formbesked i genrepsmatchen. Det är dock inte många som tror på guld för Sveriges del.

5220286-fotboll

I Aftonbladet kan man läsa att Sveriges sista genrep innan fotbolls-EM i Frankrike inte kunde ha gått bättre. I artikeln skriver man att matchen mot Wales var näst intill perfekt från Sveriges sida och att den visade prov på att det är mycket som fungerar bra i det svenska landslaget. Matchen slutade med tre mål framåt och en hållen nolla för svenskarnas del mot Wales. Duon Zlatan Ibrahimovic och Emil Forsberg på topp visade under matchen att de kan bli riktigt heta tillsammans. Förbundskapten Hamrén berättade efter matchen att han fått många positiva besked och att han anser att laget gjorde matchen riktigt bra i sin helhet. Zlatan toppade detta med att säga att matchen verkligen förstärkte lagets självförtroende inför EM.

Troliga vinnare

Med den här matchen i bagaget kanske oddsen för Sverige ser bättre ut i EM. Det är inte många som trott att Sverige ens ska gå vidare från gruppspelet i mästerskapet och oddsen har legat skyhöga för en svensk vinst. I Dagens Industri kan man läsa om att det istället är Frankrike, Spanien, Tyskland eller England som har chanser att vinna turneringen. Man har nämligen gjort en sannolikhetsberäkning där största sannolikheten är att något utav dessa lag går vinnande ur striden. Den som dock vill gambla lite och tror på sin hemmanation gör rätt i att satsa på Sverige som vinnare i Euro 2016.

Första matchen snart

Den som vill följa Sveriges jakt på guldet i EM i sommar bör sätta sig bänkad redan på måndag. 13 juni spelar nämligen Sverige sin första match i mästerskapet och man möter då Irland. Kanalen som fått äran att visa premiärmatchen för svensk del är SVT2 men många av de andra matcherna går i TV4s olika kanaler. Om man vill se mästerskapet i sin helhet är det dock redan på fredag som man bör ta plats framför teven. Då spelar värdnationen sin första match. Läs mer.