Trampolinen måste ha nät enligt EU

Att hoppa studsmatta är en oerhört bra aktivitet för den som vill röra på sig och ha kul. Det är dock viktigt att trampolinen har ett skyddsnät och att man är lite försiktig när man hoppar, annars kan olyckan vara framme.

5094694-pa-studsmatta

Trampolin har blivit en väldigt populär sport och sedan studsmattorna började säljas till privatpersoner har utövarna blivit fler. Det har dock sålts många studsmattor utan skyddsnät, vilket inte är tillåtet och bryter mot EU:s regler. Detta rapporterar Dagens Nyheter. Vid en kontroll har man funnit att åtta svenska återförsäljare säljer sina studsmattor utan skyddsnät. De rekommenderar att kunderna ska köpa nät till studsmattorna, men det är alltså inte tillräckligt. Även om det är lag på att produkten kommer med ett skyddsnät, finns ingen lag på att köparen måste använda det.

Skaffa nät och hoppa inte samtidigt

För att få en säkrare upplevelse på studsmattan är det dock väldigt bra att ha nätet på studsmattan. På http://www.trampolinspecialisten.se kan man hitta studsmattor med nät och man kan även besöka deras facebook för att läsa mer om företaget. Det gäller verkligen att vara försiktig och utnyttja de säkerhetsåtgärder som finns när man hoppar trampolin. Det är nämligen 6 000 barn som skadar sig på studsmattor varje år, skriver Metro. Anledningen till detta är att barnen hoppar flera stycken samtidigt och just att de inte har något skyddsnät. Det handlar dock bara om lättare skador som vrickningar och benbrott.

Plocka ihop den på hösten

Köper man en studsmatta åt familjen är det viktigt att man tänker på att plocka isär och montera ner den på hösten. Det har nämligen hänt ett antal olyckor med studsmattor som flugit iväg när det blivit storm på hösten. Dessutom blir trampolinen sliten av att stå ute regn och rusk.